Home » Overige kunstwerkjes

Aquarel hoed met tulp

Omdat ik ook af en toe graag werk met softpastelkrijt, aquarelverf en acrylverf laat ik een paar van mijn andere werkjes zien.

Aquarellen


Ik heb jaren geleden op aquarelleercursus gezeten en hoewel ik meer voor het intuïtieve schilderen en tekenen ben gaan voelen wil ik toch mijn schilderijen laten zien. De schilderijen hebben allemaal een natuurwit passe-partout.
Zoals ik al schreef schilder ik graag intuïtief dus vanuit mijn gevoel en maar zien wat eruit komt. Ik vind dat een grote uitdaging maar ook schilder ik graag bloemen en andere dingen. Ik heb ondertussen ook het aquarelleren weer opgepakt.
Ik gebruik daarvoor Talens en Rembrandtverf in combinatie met aquarelpotloden.


Acryl

Ik heb ook een paar schilderijen gemaakt met acrylverf.
Het mooie van dit materiaal vind ik dat je het transparant kunt gebruiken of dekkend zoals met olieverf. Acrylverf droogt sneller dan olieverf en je kunt het gewoon verdunnen met water.
Het geeft een heerlijk gevoel om met de penselen aan de gang te gaan, liefst op een groter doek. Helaas heb ik geen ateliër aan huis maar wel een hobbykamertje waar ik lekker kan teken, schilderen en mediteren.
Ik schilder maar heel af en toe met acrylverf vandaar dat ik goedkope verf gebruik.

Softpastelkrijt

Ik maak ook graag tekeningen met soft pastelkrijt. Ik gebruik hiervoor de staafjes die je in stukjes kunt breken en lekker uit kunt wrijven met mijn vingers of doezelaar. Ik gebruik ook pastelpotloden voor de fijnere lijntjes en om de tekening mee op te zetten.

paginalijn-16.gif