Home » Wie ben ik

Even voorstellen

Ik ben Maria, geboren in 1962. Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en geboren en getogen in Noord-Brabant. Ik ben een natuurmens en heb een speciale liefde voor bomen.
Ik hou van Mandala en Zentangle tekenen, dichten en schrijven van inspirerende teksten en van internetten waar ik mijn hobby's en interesses met plezier kan delen.

Ik ben niet gebonden aan een religie maar ben wel geïnteresseerd in mystiek, oude natuurreligie, oude kerken en abdijen, spirituele plekken, natuurvolkeren, sages, legendes, mythes, Ierland, Engeland en de natuur.

Ik hou me al jaren bezig met spiritualiteit. Niet op een "zweverige" manier maar door met beide benen op de grond te blijven staan. Ik deel mijn interesses, ervaringen en belevenissen graag op internet via mijn diverse website's. Met mijn spirituele site: Nirvana-Spiritueel help ik via email mensen met een kaartlegging, een reiki- afstandsbehandeling, en nog veel meer.


Mijn passie
Ik heb mijn hele leven al graag getekend. Als je mij als kind een doos kleurpotloden en een schetsboek gaf dan hoorde je me een hele poos niet. Met Sinterklaas stonden steevast op de eerste plaats stiften, schetsboek en kleurpotloden op mijn verlanglijstje. Tekenen was mijn lievelingsvak op school, ik kon er veel in kwijt. Dat is later ook zo gebleven, ik vind het heerlijk om te tekenen en te schilderen. Ik teken en schilder met aquarelpotloden, aquarelverf, acrylverf, soft-pastelkrijt en gewoon kleurpotlood. Ik heb in het verleden een aquarelleer-cursus gedaan en hoewel dat erg gezellig en leerzaam was, ben ik daar na twee jaar mee gestopt. Ik wilde niet op vaste tijden schilderen maar op momenten dat ik inspiratie had en ik me lichamelijk goed voel en dat was niet altijd op de desbetreffende avond waar je algauw een paar uur achter elkaar bezig moet zijn.

Ik ben later mandala's  gaan tekenen. Het meditatieve tekenen bevalt me erg goed.
Ik werk af en toe nog graag met aquarel, acryl en softpastelkrijt maar ik ben toch het liefste bezig met mandala tekenen en leer via internet en eigen gevoel diverse technieken.
Het gaat niet altijd even gemakkelijk aangezien ik sinds mijn 25-ste mijn linkerhand niet meer kan gebruiken. ( een van de restverschijnselen na een herseninfarct)  Toch weerhoudt mijn "beperking" mij er niet van om datgene te doen wat ik graag doe en vind ik meestal wel een manier om mijn doel te bereiken.

Mijn mandala’s ontwerp ik  zelf en ik stop er al mijn gevoel in. Mijn werk is niet perfect maar wat is eigenlijk perfectie. Mijn werk is echter wél 100 % Maria van de eerste potloodstreep tot de laatste. Het gaat mij om de ontspanning die ik vind in het creatief bezig zijn vanuit mijn innerlijk. Vandaar dat ik de naam van deze website: “Zielskunst” heb gegeven. Het is kunst gemaakt vanuit mijn Ziel. Al mijn gevoel en emotie zit in mijn tekeningen en schilderijen en ik probeer dat op deze manier over te brengen aan jou als bezoeker. 
Wil je wat lezen van mijn schrijfwerk kijk dan op mijn gedichtensite: Gedachtendroom en mijn weblog: Hartegroet
Voor spirituele info en mijn spirituele bezigheden kun je een kijkje nemen op Nirvana-Spiritueel

ik wens je veel kijkplezier en laat nog eens iets van je horen via mijn gastenboek of contact

Liefs Maria

De advertenties onderaan de pagina's zijn niet van Zielskunst