Home » Keltisch tekenen

Keltisch tekenen

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor alles wat te maken heeft met de Keltische cultuur 
Schotland, Engeland en vooral het magische Ierland boeien me erg. Ik ben geïnteresseerd in Keltische verhalen, films, symbolen, magie, de muziek, dans.
Ik ben me gaan verdiepen in het Keltisch tekenen omdat ik dat mooi vind om te zien maar ook om het zelf onder de knie te krijgen. Dat is nog niet zo eenvoudig want bijvoorbeeld het tekenen van Keltisch vlechtwerk en knopen vergt veel concentratie maar het hoeft van mij niet perfect te zijn, het gaat om het plezier dat ik eraan beleef.

Mijn inspiratiebronnen zijn Pinterest, Youtube en een goed boek ( zie afbeelding) waar ik veel tips uit haal. Het is echt een aanrader voor degenen die dezelfde interesse hebben.
Dit boek is bedoeld voor mensen die misschien al vaak geprobeerd hebben om Keltisch knoop- en vlechtwerk op papier te zetten, maar door het gemis aan een duidelijke handleiding steeds weer werden teleurgesteld in het resultaat. Ook is het bedoeld voor mensen die deze prachtige figuren willen gebruiken om er mandala's of andere zaken mee te versieren. Er zijn wat dat betreft veel toepassingen te bedenken, waarvan er in dit boek een aantal is opgenomen. Door middel van stapsgewijze uitleg met tekeningen ter verduidelijking leer je in dit boek zelf deze schitterende figuren te ontwerpen en te tekenen.

Jeannette van der Velden heeft jarenlange tekenervaring opgedaan door het volgen van cursussen en opleidingen in het mandalatekenen en het werken met eigen groepen waarvoor zij het lesmateriaal veelal zelf maakt. De meeste werktekeningen en mandala's zijn dan ook van haar hand. Jeannette maakte ook de boeken 'Keltische mandala's kleuren', 'Feestmandala's', 'Werkboek Oriëntaalse mandala's' en samen met Toke Dampier Kleur in je mandala.


Ada Schippers is door het volgen van diverse cursussen bij Jeannette ook gefascineerd geraakt door het mandalatekenen, met name het Keltisch knoop- en vlechtwerk. Zij zorgde voor de achtergrondinformatie, beschreef de stappen en probeerde ze uit.
(tekst bol.com)


Kijk in het submenu voor mijn keltische tekeningen.