Home » Maria

Even voorstellen

Ik ben Maria, geboren in 1962. Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en trotse oma van een lieve kleinzoon. Ik ben een natuurmens en heb een speciale liefde voor bomen. Verder speelt spiritualiteit een grote rol in mijn leven.
Ik hou van tekenen en schilderen, dichten en schrijven van inspirerende teksten en deel graag via internet mijn hobby's en interesses met plezier kan delen.
Ik ben niet gebonden aan een religie maar ben wel geïnteresseerd in mystiek, oude natuurreligie, oude kerken en abdijen, spirituele plekken, natuurvolkeren, sages, legendes, mythes, Ierland, Engeland en de natuur.
Ik hou me al jaren bezig met spiritualiteit. Niet op een "zweverige" manier maar door met beide benen op de grond te blijven staan. Ik deel mijn interesses, ervaringen en belevenissen graag op internet via mijn diverse website's. Met mijn spirituele site: Nirvana-Spiritueel help ik via email mensen met een kaartlegging, een reiki- afstandsbehandeling, en nog veel meer.

Mijn passie
Ik heb mijn hele leven al graag getekend. Als je mij als kind een doos kleurpotloden en een schetsboek gaf dan hoorde je me een hele poos niet. Met Sinterklaas stonden steevast op de eerste plaats stiften, schetsboek en kleurpotloden op mijn verlanglijstje. Tekenen was mijn lievelingsvak op school, ik kon er veel in kwijt. Dat is later ook zo gebleven, ik vind het heerlijk om te tekenen en te schilderen. Ik teken en schilder met aquarelpotloden, aquarelverf, soft-pastelkrijt en gewoon kleurpotlood. Ik heb in het verleden een aquarelleer-cursus gedaan en hoewel dat erg gezellig en leerzaam was, ben ik daar na twee jaar mee gestopt. Ik wilde niet op vaste tijden schilderen maar op momenten dat ik inspiratie had en ik me lichamelijk goed voelde en dat was niet altijd op de desbetreffende avond waar je algauw een paar uur achter elkaar bezig moet zijn.

Ik ben later mandala's  gaan tekenen. Het meditatief tekenen bevalt me erg goed.
Ik werk ook met bijenwas het zogeheten:  Encaustic-Art en maak oa. wenskaarten en energiekaartjes die ik via deze site te koop aanbied.  Hoewel ik soms ook werk met aquarel en softpastelkrijt ben ik  toch het liefste bezig met Encaustic-Art en mandala tekenen en leer via internet en eigen gevoel diverse technieken.
Het gaat niet altijd even gemakkelijk aangezien ik sinds mijn 25-ste mijn linkerhand niet meer kan gebruiken. ( een van de restverschijnselen na een herseninfarct)  Toch weerhoudt mijn "beperking" mij er niet van om datgene te doen wat ik graag doe en vind ik meestal wel een manier om mijn doel te bereiken.

Mijn mandala’s ontwerp ik zelf al teken ik ook af en toe een mandala nav. de filmpjes op de Facebookgroep van de Mandala Academie Inspiratiegroep. Ik maak echter alle mandala's "eigen"en ik stop er al mijn gevoel in. Mijn werk is niet perfect maar wat is eigenlijk perfectie. Mijn werk is echter wél 100 % Maria van de eerste potloodstreep tot de laatste. Het gaat mij om de ontspanning die ik vind in het creatief bezig zijn vanuit mijn innerlijk. Vandaar dat ik de naam van deze website: “Zielskunst” heb gegeven. Het is kunst gemaakt vanuit mijn Ziel. Al mijn gevoel en emotie zit in mijn tekeningen en schilderijen en ik probeer dat op deze manier over te brengen aan jou als bezoeker. 
Wil je wat lezen van mijn schrijfwerk kijk dan op mijn gedichtensite: Gedachtendroom en mijn weblog: Hartegroet
Voor spirituele info en mijn spirituele bezigheden kun je een kijkje nemen op Nirvana-Spiritueel

Ik wens je veel kijkplezier.

Liefs Maria

De advertenties onderaan de pagina's zijn niet van Zielskunst