Home » Zendala's

Klik hier om een tekst te typen.

Wat is een Zendala
Zendala is ontstaan uit de zentangle-techniek (Zentangle is het maken van beelden door herhalende patronen) en de mandala (tekenen in een cirkel). Meestal zijn zendala's in zwart-wit en getekend met zwarte stift op wit papier maar je kunt ook met bijv. witte of gekleurde potloden of gelpennen op zwart papier tekenen. Er kunnen ook stukken open gelaten worden. Een zendala is zogezegd een zentangle in een cirkel al kun je ook een andere basisvorm maken. Zendala's kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Ik teken ze met dikke en dunne zwarte fijnschrijvers met een 0,1 tot 1.2 dikke punt op stevig wit tekenpapier maar gebruik er ook soms kleur in. Laat gewoon je fantasie zijn werk doen. Door eenvoudige vormen simpelweg te herhalen zie je je Zendala groeien en komen de meest verrassende beelden tevoorschijn...... JIJ bepaalt hoe je tekening eruit komt te zien.

Zendala tekenen is net als bij mandala tekenen een vorm van meditatief tekenen, het werkt rustgevend en je kunt er je gevoel heerlijk in kwijt. Ik vind ze vaak wel een stuk drukker dan een mandala maar wel leuk om eens weer wat anders te tekenen. Na afloop is het heel leuk om te kijken wat je Zendala je te zeggen heeft. Het is goed voor je fijne motoriek, iedereen kan het. Laat je verrassen.

Mijn Zendala's zijn tekeningen die ik meestal in zwart/wit teken. Soms teken ik in het centrum een edelsteen of symbool die ik dan weer een kleurtje geef. Dit geeft de tekening een mooi contrast.

 

Klik op de kleine afbeeldingen om ze groter te zien.

Zendala met edelsteen

Zendala: Yin Yang

Zendala met edelstenen

Zendala

Zendala

Zendala

Zendala

Zendala met opaal